Poskus pobran iz odprte kuhinje in malo predelan. Mnenja so bila malo deljena. Starejši del jedcev je bil navdušem, mlajši pa mešano. Glavna pripomba je bila, da so vsi mislili, da je reč izredno mastna v resnici pa je bila to kisla smetana, slanino pa sem prej izdatno odcedil na papirnatih brisačah. Drugače pa zelo hrustljava zadeva.
Flammkuchen
Sestavine:
- 2 skodelici bele moke
- pol žličke soli
- pol skodelice vode
- 2 žlici deviškega oljčnega olja
- ena kisla smetana / grški jogurt
- muškatni orešček
- 150g slanine (tenko narezane)
- 2 večji čebuli narezani na tenke kolobarje
- polenta oz. koruzni zdrob
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 40 minut
Oprema: Pečica, veliki pekač za pico
Navodila:
- Korak: Pečico segrejemo na max (220 + vent).
- Korak: Moko, sol, vodo in olje zmesimo v mehko testo. Pokrijemo in damo na stran.
- Korak: V kislo smetano vmešamo muškatni orešček
- Korak: V primerni posodi hrustljavo popražimo slanino in jo odcedimo na prtičku.
- Korak: Na mašobi ki je ostala v ponvi zduišimo tudi čebulo - cilj je da karamelizira, torej majhen ogenj, 10 minut in ščepec sladkorja
- Korak: Pekač posujemo s polento. Testo razvaljamo na velikost pekača in položimo nanj.
- Korak: Testo najprej namažemo s kislo smetano, nato pa po njem razporedimo čebulo in slanino.
- Korak: Pečemo na sredini, 15-20 minut, dokler robovi ne začnejo temneti.
- Korak: Ko vzamemo iz pečice nujno pustimo počivati par minut
Komentarji
Objavite komentar