Božanska avokadova solata

Tole je pa rezultat akademije Jezeršek... Pričakovali bi, da če sem šel na delavnico "steak kot mora biti", da bom pisal o noro dobrih zrezkih in podobno... pa še nisem prišel do tega :D
Tole solato smo pa naredili kot nekaj za zraven in vsakič ko sem jo potem naredil še doma je direktno izpuhtela iz sklede. Tako da zelo toplo priporočam.

In še zasluge kamor pripadajo - šef delavnice in vir recepta je Matej iz CustomGrill, ki nam je pokazal marsikaj koristnega na temo pečenja slastnih steakov.

Sestavine:

  • 1kg češnjevih paradižnikov (če rata potem Lušt)
  • 1-2 zrela avokada (temnejša lupina)
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 pest petršilja (torej cel šop)
  • ščepec soli
  • 3 ščepci sladkorja
  • olje
  • jabolčni kis
  • 200g rjavega fižola (majhna pločevinka)
Paradižnik umijemo in razrežemo na četrtinke (ali pa osminke).

Čebulo, peteršilj in česen drobno sesekljamo.

Fižol splaknemo in odcedimo.

Avokado prerežemo, odstranimo koščico in z žlico izdolbemo meso. Meso zrežemo na drobne kocke.

Vse skupaj damo v veliko skledo. Z veliko žlico temeljito premešamo (trik je tu, da se avokado čisto "razmaže" in tako postane krema, ki ostale reči sočno poveže v slastno celoto).

Če je možno damo še za malo časa v hladilnik, da se malo "spoca" in rezultat je božansko sočna solata, drugačna kot naše tipične zelene solate.

.... in tudi ena od redkih, ki jih avtor dejansko s slastjo poje :D

Komentarji