Nov rojstni dan, novi recepti.... Tokrat si je slavljenka zaželela mafine namesto torte pa sem sprobal več receptov.
Čokoladna varianta (12 mafinov):
- 220g moke
- 1 pecilni prašek
- 2dl mleka
- 80g kakava
- 100g sladkorja
- 2 jajci
- 1 vanilij sladkor
- 90g stopljenega masla
- (opcijsko) nutela
V skledi najprej zmešamo mokre sestavine (mleko, jajca in maslo) potem pa postopoma dodamo preostale sestavine RAZEN nutele.
Ko dobimo poenoteno maso pripravimo pekač in modelčke.
Sedaj pa je odvisno od tega ali bomo uporabili nutelo ali ne. Če pečemo brez nutele samo napolnimo modelčke in smo končali. Z nutelo pa modelček napolnimo do polovice, damo na vrh žličko nutele in prekrijemo s preostankom testa.
Pečemo 15-20 minut na 180 stopinj (zgoraj spodaj, brez ventilatorja).
Klasik varianta (12 mafinov):
- 2 jajci
- 225g sladkorja
- 150ml mleka
- 150ml olja
- 375g moke
- 1 pecilni prašek
Ponovno najprej zmešamo mokre sestavine in potem dodamo suhe.
Dobili bomo zelo gosto testo, ki ga razporedimo v modelčke.
Pečemo 20-25 minut (da postanejo zlatorjavi na vrhu) na 180 stopinj (zgoraj in spodaj, brez ventilatorja).
Komentarji
Objavite komentar