Polnjene gobice iz pečice

 Tole je še ena zapuščina tečaja pri Jezeršku. Super priloga za k steaku ali domačemu hamburgerju. V resnici tudi ni preveč dela, samo čiščenje gobic je malo zamudno.


Sestavine:

  • Poljubna količina šampinjonov. Če imamo možnost izbire naj bodo čim večji
  • pol rdeče čebule
  • 2-3 stroki česna
  • nekaj petršilja
  • paket gorgonzole (150g)
  • 1-2 žlički soje ali worchester omake
  • (če zamočimo količine, in je preveč polnila) poljuben na tanke rezine narezan kruh

Šampinjone operemo in jim previdno odrežemo peclje. 4-5 pecljev shranimo. Ko peclje režemo se potrudimo, da gremo čim globlje, da bo več prostora za gorgonzolo.

Peclje, česen, peteršilj in čebulo drobno sesekljamo. 

Vse skupaj zmešamo z gorgonzolo in sojo dokler ne dobimo gladke zmesi.

V vsak klobuček natrpamo toliko sira kolikor gre (glej sliko zgoraj). Če nam na koncu še kaj ostane lahko namažemo na kruh.

Gobe (in kruh) damo na plitek pekač in pečemo približno 7 minut na 200 stopnij (zgoraj in spodaj, brez ventilatorja). Vendar ves čas nadziramo - odvisno od velikosti gobic, bo jed nared par minut prej ali kasneje.

Pa dober tek!

Komentarji