Kokošja juha ala Creuset

 Po uspehu z govejo juho je bilo seveda treba poskusiti še s kokošjo. Princip je isti - zaradi Creusetke se toplota lepo porazdeli in juha pokrita počasi, počasi brbota. Končni rezultat pa je božanski.


Kokošja juhca

Sestavine:

  • pol "ta prave" kure (torej starejša kokoš), lahko s kožo
  • 1-2 navadna korenčka
  • 1 rumen korenček
  • 1/4 gomolja zelene
  • pol pora
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • šopek petršilja
  • 1 paradižnik
  • 1 rumena koleraba
  • curry
  • sol
  • majaron
  • sladka paprika
  • žafranika

Čas kuhanja & Opombe:

Čas kuhanja:2 ure in več

Opombe:Creuset zmaga

Navodila:

  1. korak : Za začetek pripravimo vso zelenjavo - umijemo, po potrebi olupimo in razkosamo na primerno velike kose.
  2. korak : Kokoš umijemo in po potrebi razkosamo.
  3. korak : V Creuset posodi segrejemo olivno olje (indukcija 6-7) in najprej prepražimo čebulo in česen (četudi sta v večjih kosih). Po par minutah dodamo meso in ostalo zelenjavo. Občasno premešamo.
  4. korak : Ko vse diši in se še ne smodi, zalijemo z vodo skoraj do vrha posode. Solimo in izdatno začinimo (tona majarona, ostalo po okusu - mogoče ne preveč curryja).
  5. korak : Štedilnik damo na max in počakamo, da juhica zavre. Počakamo par minut, nakar pokrijemo in zmanjšamo moč (nazaj na 6).
  6. korak : Nato pa čez kake pol ure - uro zmanjšamo na indukcijo 3 in pustimo, da se kuha kolikor časa lahko. Dlje ko pustimo, boljša bo.
Pa dober tek!

Komentarji