Po uspehu z govejo juho je bilo seveda treba poskusiti še s kokošjo. Princip je isti - zaradi Creusetke se toplota lepo porazdeli in juha pokrita počasi, počasi brbota. Končni rezultat pa je božanski.
Kokošja juhca
Sestavine:
- pol "ta prave" kure (torej starejša kokoš), lahko s kožo
- 1-2 navadna korenčka
- 1 rumen korenček
- 1/4 gomolja zelene
- pol pora
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- šopek petršilja
- 1 paradižnik
- 1 rumena koleraba
- curry
- sol
- majaron
- sladka paprika
- žafranika
Čas kuhanja & Opombe:
Čas kuhanja:2 ure in več
Opombe:Creuset zmaga
Navodila:
- korak : Za začetek pripravimo vso zelenjavo - umijemo, po potrebi olupimo in razkosamo na primerno velike kose.
- korak : Kokoš umijemo in po potrebi razkosamo.
- korak : V Creuset posodi segrejemo olivno olje (indukcija 6-7) in najprej prepražimo čebulo in česen (četudi sta v večjih kosih). Po par minutah dodamo meso in ostalo zelenjavo. Občasno premešamo.
- korak : Ko vse diši in se še ne smodi, zalijemo z vodo skoraj do vrha posode. Solimo in izdatno začinimo (tona majarona, ostalo po okusu - mogoče ne preveč curryja).
- korak : Štedilnik damo na max in počakamo, da juhica zavre. Počakamo par minut, nakar pokrijemo in zmanjšamo moč (nazaj na 6).
- korak : Nato pa čez kake pol ure - uro zmanjšamo na indukcijo 3 in pustimo, da se kuha kolikor časa lahko. Dlje ko pustimo, boljša bo.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar