Za tale recept je pa kriv Galileo - kazali so katera hrana je najbolj popularna po svetu in ena izmed prikazanih je bila Mazorcada iz Kolumbije. Dokaj enostavna reč - vse skuhaš v enem loncu, edino kar je potrebno je, da imaš kuhano piščančje meso. Mi smo pa ravno prejšnji dan kuhali ta pravo "kurjo" župo in sem lahko porabil kar to meso.
Sestavine:
- 4 hrenovke
- pol paketa jošta, naribanega
- za pol kokoši mesa (ali pa dva kosa piščančjih prsi)
- mala pločevinka koruze
- por
- čebula (primerno veliko)
- 2 papriki
- 1 bučka
- sol
- sladka paprika
- voda/juha za zalivanje
- paket čipsa - krompirjeve palčke (ja, zares)
Čebulo, por, papriko in bučke na grobo sesekljamo. Lahko tudi na rezance.
V večji posodi (ker bo na koncu vse skupaj) segrejemo olje in zelenjavo (razen koruze!) konkretno popražimo. Čebula naj pozlati.
Medtem skuhamo piščančje meso in ga razceframo na prafaktorje. Hrenovke narežemo na obročke.
Meso dodamo k praženi zelenjavi in še malo pražimo.
Dodamo koruzo, zalijemo z vodo ali juho in pokrito dušimo 10-15 minut (slab ogenj, 3-4).
Potem dvignemo pokrovko, jed potresemo z veliko količino sira in pokrijemo nazaj.
Ko se sir lepo stopi in razleze je jed nared.
Preden postrežemo naj bi na vrh sira še nasuli čips, vendar ga tokrat na žalost nisem imel. Lahko pa komentiram, da bi definitno pasal zraven ker bi dodal še hrustljavost, ki je manjkala.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar