Ok spet en uspel eksperiment... Zadnjič smo doma kuhali kokošjo juho in je bila super (recept kdaj drugič) ampak so nekateri vztrajali da imajo raje govejo. Pa sem malo brskal in slučajno odkril, da naj bi bil rezultat neprimerno boljši če uporabiš Creusetko, torej litoželezni lonec. In glede na rezultat se strinjam.
Sestavine:
- korenček in pol, olupljen, grobo narezan
- pol rumenega korenčka, olupljen
- manjša rumena koleraba, olupljena in razkosana
- 4 čebule grobo sesekljane
- 1 kos bočnika s kostjo
- 2 goveje kosti
- 1 paradižnik razčetverjen
- približno četrt zelene, olupljena, grobo razkosana
- veliko majarona
- nekaj žafrana
- sol
- voda :D
Na začetku segrejemo nekaj olja v posodi. Na hitro prepražimo čebulo in meso, potem pa dodamo še preostalo zelenjavo.
Pustimo, da se malenkost popraži, potem pa vse skupaj zalijemo skoraj do vrha posode.
Na veliko začinimo in odprto kuhamo dokler ne zavre.
Potem pa pokrijemo, zmanjšamo ogenj (indukcija 5, nato pa postopoma do 3) in pustimo, da se pokrito kuha več ur.
Vsake toliko časa povohamo kako diši in malo pomešamo.
To je vse. Odvisno od želja lahko potem precedimo, ohladimo in poberemo maščobo.
Kar je zanimivo je, da se med kuho na ta način ni nabralo popolnoma nič tiste pene in je juha še vedno praktično čista.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar