Ok tole je nastalo na Daničino željo, ko je listala po Kruharijah. Reč po eni strani ni zakomplicirana, porabi pa kar nekaj časa, ker je treba za vsako plast počakati nekaj časa da se strdi. Končni občutki so bili mešani, čeprav smo se pa vsi strinjali, da je bila torta s časom vedno boljša. Tako, da je mogoče priporočljivo, da jo pustite kak dan na hladnem, da se okusi res prepojijo.
Pri tej torti je veliko čakanja in zelo malo peke - peče se samo spodnja plast biskvita, preostanek časa pa torta preživi v hladilniku.
Biskvit:
Pri tej torti je veliko čakanja in zelo malo peke - peče se samo spodnja plast biskvita, preostanek časa pa torta preživi v hladilniku.
Biskvit:
- 60g moke
- 60g sladkorja
- 30g mletih mandeljev (lahko spustimo)
- 2 jajci + še dva rumenjaka
Vse sestavine penasto zmešamo in zlijemo v tortni model kateremu smo na dno dali peki papir. Pečemo 8 minut na 180 stopinj Celzija (brez ventilatorja). Vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladi. Vzamemo iz modela (uporabil sem "klasični" tortni model s snemljivim dnom), odstranimo peki papir in damo nazaj v model.
Pudingasta breskev:
- 375g breskev iz kompota
- dobra 2dl tekočine iz konzerve (kompota)
- 2 vrečki vanilijevega pudinga
- 1dl vode
Breskve zmeljemo s pomočjo paličnega mešalnika ali mikserja. Skupaj s kompotom damo v kozico in zavremo. Zmanjšamo ogenj. Ločeno zmešamo vodo in puding, da nastane kremasta zmes. Vlijemo k breskvam in kuhamo še 3 minute da se zgosti. Nalijemo čez biskvit in damo v hladilnik za kake pol ure, da se res shladi in strdi.
Jogurtna plast:
- 375g jogurta (uporabil grški jogurt)
- 1 in pol sladke smetane
- 90g sladkorja
- 2 vrečki instant želatine
Zmešamo jogurt in sladkor. Dodamo želatino in temeljito premešamo. Sladko smetano ločeno stepemo ter jo nato vmešamo k jogurtu. Nastalo zmes vlijemo v model. Ponovno damo v hladilnik za kako uro.
Žele:
- 225g breskev iz kompota
- 45g sladkorja
- 1 vrečka instant želatine
Breskve ponovno zmeljemo in damo v kozico skupaj s sladkorjem. Zavremo ter dodamo želatino. temeljito premešamo in pustimo, da se malo shladi. Prelijemo čez torto in jo še zadnjič damo nazaj v hladilnik.
Pustimo v hladilniku da se vse plasti strdijo (po možnosti vsaj čez noč).
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar