Tole je bil pa mega vikend projekt, kjer so mi punce zelo pomagale. Amapk na koncu je bila ocena vseeno - tega ne delajmo pogosto. Končni rezultat je bil približno 60 kosov, ki smo jih zmrznili in jih lahko sedaj kadarkoli na hitro posoparimo v Tefalu za (skoraj) instant kosilo.
🥟 Piščančje gyoze z zelenjavo in spomladansko čebulo
Sestavine:
- 500g manitoba moke
- 3dl vroče vode
- 1 žlička soli
- malo olja
- 500g piščančjih zrezkov (drobno nasekljani ali zmleti)
- 2 pora, samo beli del, drobno sesekljan
- 2 korenčka, naribana
- 2 spomladanski čebuli, drobno sesekljani (beli in zeleni del)
- 2 žlici sojine omake
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: Veliko potrpežljivosti
Oprema: Podlaga in valjar
Navodila:
- Korak: Za testo zmesiš moko, vročo vodo, sol in olje. Dobiti moraš gladko testo, ki naj 30 minut počiva.
- Korak: Za nadev preostale sestavine temeljito premešaj v homogeno, sočno zmes.
- Korak: Testo razvaljaj na 2mm in izreži kroge 9cm.
- Korak: V vsak krog daj žličko nadeva in robove premaži z vodo.
- Korak: Zapri v polmesec in po izbrani obliki stisni robove.
Opombe:
Največ časa porabiš z valjanjem testa in zapiranjem gyoz. Na koncu jih zmrzneš na peki papirju in kak dan kasneje preložiš v vrečko. Kuhaš jih lahko zmrznjene.

Komentarji
Objavite komentar