🥟 Piščančje gyoze z zelenjavo in spomladansko čebulo

Tole je bil pa mega vikend projekt, kjer so mi punce zelo pomagale. Amapk na koncu je bila ocena vseeno - tega ne delajmo pogosto. Končni rezultat je bil približno 60 kosov, ki smo jih zmrznili in jih lahko sedaj kadarkoli na hitro posoparimo v Tefalu za (skoraj) instant kosilo.





🥟 Piščančje gyoze z zelenjavo in spomladansko čebulo

Sestavine:

  • 500g manitoba moke
  • 3dl vroče vode
  • 1 žlička soli
  • malo olja
  • 500g piščančjih zrezkov (drobno nasekljani ali zmleti)
  • 2 pora, samo beli del, drobno sesekljan
  • 2 korenčka, naribana
  • 2 spomladanski čebuli, drobno sesekljani (beli in zeleni del)
  • 2 žlici sojine omake

Čas & Oprema:

Čas kuhanja: Veliko potrpežljivosti

Oprema: Podlaga in valjar

Navodila:

  1. Korak: Za testo zmesiš moko, vročo vodo, sol in olje. Dobiti moraš gladko testo, ki naj 30 minut počiva.
  2. Korak: Za nadev preostale sestavine temeljito premešaj v homogeno, sočno zmes.
  3. Korak: Testo razvaljaj na 2mm in izreži kroge 9cm.
  4. Korak: V vsak krog daj žličko nadeva in robove premaži z vodo.
  5. Korak: Zapri v polmesec in po izbrani obliki stisni robove.

Opombe:

Največ časa porabiš z valjanjem testa in zapiranjem gyoz. Na koncu jih zmrzneš na peki papirju in kak dan kasneje preložiš v vrečko. Kuhaš jih lahko zmrznjene.

Komentarji