Prek Evinih sošolk sem prišel v pristen stik z vietnamsko kuhinjo. In to definitivno ni kitajska in ni japonska kuhinja. Potem sem po sreči dobil v roke še kuharico in mi firbec ni dal miru. Malenkost sem priredil par sestavin, čeprav večino dobiš v malo bolje založeni azijski trgovini. Rezultat je bil čudovit, mehko meso in zelo zanimiv profil začimb. Glede na to, da je bilo že parkrat zaželeno, da ponovno skuham štejem recept za uspeh.
Vietnamska govedina
Sestavine:
- 500g govedine, narezane na grižljaj velike kocke
- 3 žličke kurkume
- 2 žlici olja
- 3 čebule (šalotka) sesekljane
- 3 stroki česna, sesekljani
- 1 žlica curryja
- 2+1 žlički zvezdnega janeža
- 700ml juhe (ali voda + kocka)
- 3 žlice ribje omake (nuoc nam)
- 2 žlici sojine omake
- 1 žlica sladkorja
- par listov bazilike (za okras)
- malo nasekljane čebule (za okras)
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 50 minut
Oprema: Wok
Navodila:
- Korak: Govedino najprej povaljamo v kurkumi, pregnetemo in damo na stran.
- Korak: V woku segrejemo olje in poražimo česen in čebulo.
- Korak: Dodamo curry in janež, mešamo dokler ne zadiši, nakar dodamo govedino.
- Korak: Govedino malo zapečemo, nakar dodamo še preostale sestavine.
- Korak: Zavremo, nakar kuhamo na majhnem ognju približno 40 minut (da se meso zmehča in omaka zgosti).
- Korak: Ko postrežemo povrhu posujemo sesekljano baziliko in čebulo.
Opombe:
Skoraj obvezna priloga je basamati riž.
Komentarji
Objavite komentar