Našli način, da porabimo še zadnje liste ohrovta z vrta. Publika bolj navdušena nad to verzijo kot domačo kokošjo juho..
Ohrovtova juha
Sestavine:
- 1 večja čebula, grobo sesekljana
- 3 stroki česna, grobo sesekljani
- ohrovtovi listi, razrezani na trakove, stržen odstranjen
- 3-4 krompirji, olupljeni, nakosani
- 1 večji korenček, oljupljen, nakockan
- 1 liter jušne osnove / vode
- sol
- majaron
- timijan
- lovorov list
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 20 minut
Oprema: Dovolj velik lonec, palični mešalnik
Navodila:
- Korak: Vso zelenjavo pripravimo (olupimo, nakockamo).
- Korak: V loncu segrejemo olje (ind. 6) in par minut pražimo čebulo in česen.
- Korak: Dodamo ohrovt in ponovno dušimo par minut.
- Korak: Dodamo preostale sestavine (zelenjavo in začimbe) ter zalijemo z jušno osnovo.
- Korak: Zavremo nakar zmanjšamo ogenj (ind. 3) in kuhamo 15-20 minut, dokler ni krompir mehak.
- Korak: Odstranimo lovorov list in spasiramo z paličnim mešalnikom.
Opombe:
Če jo potem dlje časa grejemo se dodatno zgosti, tako da jo po potrebi razredčimo z vodo.
Komentarji
Objavite komentar