Ohrovtova juha

Našli način, da porabimo še zadnje liste ohrovta z vrta. Publika bolj navdušena nad to verzijo kot domačo kokošjo juho..



Ohrovtova juha

Sestavine:

  • 1 večja čebula, grobo sesekljana
  • 3 stroki česna, grobo sesekljani
  • ohrovtovi listi, razrezani na trakove, stržen odstranjen
  • 3-4 krompirji, olupljeni, nakosani
  • 1 večji korenček, oljupljen, nakockan
  • 1 liter jušne osnove  / vode
  • sol
  • majaron
  • timijan
  • lovorov list

Čas & Oprema:

Čas kuhanja: 20 minut

Oprema: Dovolj velik lonec, palični mešalnik

Navodila:

  1. Korak: Vso zelenjavo pripravimo (olupimo, nakockamo).
  2. Korak: V loncu segrejemo olje (ind. 6) in par minut pražimo čebulo in česen.
  3. Korak: Dodamo ohrovt in ponovno dušimo par minut.
  4. Korak: Dodamo preostale sestavine (zelenjavo in začimbe) ter zalijemo z jušno osnovo.
  5. Korak: Zavremo nakar zmanjšamo ogenj (ind. 3) in kuhamo 15-20 minut, dokler ni krompir mehak.
  6. Korak: Odstranimo lovorov list in spasiramo z paličnim mešalnikom.

Opombe:

Če jo potem dlje časa grejemo se dodatno zgosti, tako da jo po potrebi razredčimo z vodo.

Komentarji