Krhki in dehteči piškoti, ki se nam jih vsakič znova zaželi.
Vanilijevi rogljički
Sestavine:
- 4 stroki vanilije (ali ekvivalentna količina koncentrata)
- 100g mletih mandljev
- 150g moke
- 150g masla
- 50g sladkorja v prahu
- ščep soli
- 1 vanilijev sladkor (za posip)
- 3 žlice sladkorja v prahu (za posip)
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 30 minut + 1 ura hlajenja
Oprema: Pečica, mrežica za hlajenje
Navodila:
- Korak: Vse setavine (razen posipa) zgnetemo v krhko testo.
- Korak: Testo zavijemo v folijo in damo za vsaj eno uro v hladilnik.
- Korak: Pečico ogrejemo na 150 stopinj (brez ventilatorja) ali 140 + ventilator.
- Korak: Testo razrežemo na 1cm velike kose, oblikujemo v klobasice in upognjene položimo na pekač.
- Korak: Pečemo 20 minut, da zlato porumenijo.
- Korak: Za posip zmešamo oba sladkorja in potresemo po piškotih ko se hladijo.
Opombe:
Vredno počakati, da se shladijo. Takoj iz pečice so ZELO krhki.
Komentarji
Objavite komentar