Vsakič ko smo na smučanju v Avstriji ali Italiji si tele spätzle z užitkom privoščim. In na zadnjem izletu sem končno kupil tudi namensko cedilo zanje, tako da je bil končno čas za domačo verzijo. Slika na žalost sledi drugič, ker je prvi poskus prehitro izpuhtel.
Hitro, enostavno in sveže.
Spätzle (Jajčni vlivanci)
Sestavine:
- 2 jajci
- 1dl mleka
- 200g moke
- ščepec soli
- kurkuma
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 10 minut
Oprema: Posebno cedilo za Spätzle
Navodila:
- Korak: Presejemo suhe sestavine.
- Korak: Dodamo jajci in mleko ter zmešamo v gosto, gumijasto testo.
- Korak: V primerno veliki posodi zavremo osoljeno vodo in pripravimo cedilo.
- Korak: Ko voda zavre, napolnimo cedilo in "naribamo" Spätzle.
- Korak: Ko priplavajo na vrh, jih kuhamo še dobrih pet minut.
- Korak: Serviramo s primerno omako (smetana ali maslo)
Opombe:
Ne se ustrašit ko bo testo RES gumijasto. Tako je prav, ker ga edino tako lahko naribamo. Če je preredko pade skozi cedilo in se prime dna.
Jed je perfektna za smetanaste omake (gobice in bučke) ali pa samo zabeljena z zeliščnim maslom.
Komentarji
Objavite komentar