Poletni eksperiment, ki ga bom še ponovil. Končni rezultat je bil dober, potrebuje pa malo bolj eksotične sestavine.
Piščanec Cacciatore
Sestavine:
- 2 piščančja fileja (oziroma 4 piščančji zrezki)
- olje
- 2 stroka česna
- 1 čebula
- 1.5dl juhe (ali voda + kocka)
- žajbelj
- 2dl belega vina
- 1 zelena
- 200g šampijonov
- 400g pasiranega paradižnika
- 2 žlički rožmarina
- 8 oliv (razkoščičene in nakosane)
- (opcijsko) bučke narezane na fine kocke
Čas & Oprema:
Čas kuhanja: 40 minut
Oprema: N/A
Navodila:
- Korak: Vso zelenjavo sesekljamo na primerno majhne kocke.
- Korak: V posodi segrejemo olje in na hitro popečemo piščanca, da dobi skorjo.
- Korak: Piščanca vzamemo iz posode (damo na toplo) in na maščobi prepražimo čebulo in česen.
- Korak: Zalijemo z vinom, zavremo in kuhljamo 1 minuto.
- Korak: Dodamo vse ostale sestavine (tudi piščanca, samo olive pustimo zunaj), pokrijemo in kuhamo 30 minut na majhnem ognju (3).
- Korak: Dodamo še olive in kuhamo še 10 minut. Postrežemo z izbrano prilogo.
Opombe:
Količino paradižnika prilagodimo okusu, ker je rezultat lahko malo kiselkast.
Za olive so priporočene Kalamati olive.
Komentarji
Objavite komentar