Piščanec po lovsko (Cacciatore)

Poletni eksperiment, ki ga bom še ponovil. Končni rezultat je bil dober, potrebuje pa malo bolj eksotične sestavine.



Piščanec Cacciatore

Sestavine:

  • 2 piščančja fileja (oziroma 4 piščančji zrezki)
  • olje
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • 1.5dl juhe (ali voda + kocka)
  • žajbelj
  • 2dl belega vina
  • 1 zelena
  • 200g šampijonov
  • 400g pasiranega paradižnika
  • 2 žlički rožmarina
  • 8 oliv (razkoščičene in nakosane)
  • (opcijsko) bučke narezane na fine kocke

Čas & Oprema:

Čas kuhanja: 40 minut

Oprema: N/A

Navodila:

  1. Korak: Vso zelenjavo sesekljamo na primerno majhne kocke.
  2. Korak: V posodi segrejemo olje in na hitro popečemo piščanca, da dobi skorjo.
  3. Korak: Piščanca vzamemo iz posode (damo na toplo) in na maščobi prepražimo čebulo in česen.
  4. Korak: Zalijemo z vinom, zavremo in kuhljamo 1 minuto.
  5. Korak: Dodamo vse ostale sestavine (tudi piščanca, samo olive pustimo zunaj), pokrijemo in kuhamo 30 minut na majhnem ognju (3).
  6. Korak: Dodamo še olive in kuhamo še 10 minut. Postrežemo z izbrano prilogo.

Opombe:

Količino paradižnika prilagodimo okusu, ker je rezultat lahko malo kiselkast.

Za olive so priporočene Kalamati olive.

Komentarji