Krvavice pečene na kislem zelju (Nedeljsko kosilo)

 Današnja uspešnica je spet navlečena iz vseh vetrov. Točno tehniko peke so mi zaupali pri Marinčku ko sem kupil krvavice, idejo za zelje sem pa priredil iz 220 stopinj poševno. Končni rezultat pa je prvič da so vsi zmazali poleg krvavice tudi vse zelje ki je bilo na krožniku. Tako da z mojega vidika popoln uspeh.




Sestavine:

  • 2 veliki krvavici
  • 1 paket Mercator zelja (430g)
  • par rezin pršuta (ali pancete)
  • 3-4 manjše čebule, sesekljane
  • 2 stroka česna sesekljana na lističe
  • sladka paprika
  • kumina
  • sol
  • 3-4 listi lovora

VAŽNO - pečice NE grejemo vnaprej.

Najprej pripravimo zelje. Pršut narežemo na manjše trakce (ne premajhne, ker bodo drugače podobni ocvirkom). V posodi segrejemo malo olivnega olja in pršut popražimo, da postane hrustljav.

Potem ga poberemo iz posode in na preostali maščobi prepražimo čebulo.

Ko lepo zadiši dodamo preostale sestavine (razen krvavic seveda), dobro premešamo in pustimo da se malo poduši.

V primeren pekač nato na dno razporedimo zelje in nanj položimo krvavici.

Vse skupaj damo v HLADNO pečico, ki jo začnemo ogrevati na 140 stopinj (zgoraj in spodaj, brez ventilatorja).
Ko se pečica ogreje na 140, pečemo še 20 minut, nakar krvavici obrnemo, temperaturo pa dvignemo na 200 stopinj.

Pečemo še 20 minut in postrežemo (priporočena priloga - tenstan krompir).

Pa dober tek!

Komentarji