Chilli con Carne (brez čilija ;) ) - Tefal edition

 Ok še ena Tefal varianta. In s tole je hudič v tem da.... kadarkoli vprašam kaj bi jedli za kosilo mi vse tri enoglasno odgovorijo "ČILI!!!!". Toliko rdečega fižola že dolgo nisem jedel...



Sestavine:

  • 1kg mešanega mletega mesa
  • 2 čebuli, drobno sesekljani
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička kumine
  • 1 velik tetrapak paradižnika
  • 1 velika tuba paradižnikovega koncentrata
  • 2 konzervi (ali ena velika) rdečega fižola
  • cimet (po okusu)
  • muškatni orešček (po okusu)
  • mala konzerva koruze (opcijsko a zaželeno)
Na programu BROWN najprej popražimo meso, da lepo porjavi. 

Primešamo čebulo, česen, začimbe in malo soli. Pustimo da še malo cvrči.

Dodamo paradižnik, fižol in koruzo.

Program Pressure Cook -> LOW -> 15 minut

Na koncu si domišljamo, da bo ostalo kaj za zmrznit....

Pa dober tek!

Komentarji