Chilli con Carne (brez čilija ;) ) - Tefal edition

 Ok še ena Tefal varianta. In s tole je hudič v tem da.... kadarkoli vprašam kaj bi jedli za kosilo mi vse tri enoglasno odgovorijo "ČILI!!!!". Toliko rdečega fižola že dolgo nisem jedel...



Sestavine:

  • 1kg mešanega mletega mesa
  • 2 čebuli, drobno sesekljani
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička kumine
  • 1 velik tetrapak paradižnika
  • 1 velika tuba paradižnikovega koncentrata
  • 2 konzervi (ali ena velika) rdečega fižola
  • cimet (po okusu)
  • muškatni orešček (po okusu)
  • mala konzerva koruze (opcijsko a zaželeno)
  • 2 žlički dimljene paprike
  • ½ žličke mletega koriandra
  • 1 ščepec pimenta
  • 1 lovorjev list
Na programu BROWN najprej popražimo meso, da lepo porjavi. 

Primešamo čebulo, česen, začimbe in malo soli. Pustimo da še malo cvrči.

Dodamo paradižnik, fižol in koruzo.

Program Pressure Cook -> LOW -> 15 minut

Na koncu si domišljamo, da bo ostalo kaj za zmrznit....

Pa dober tek!

Komentarji

  1. Za bolj izrazit okus:
    2 žlički dimljene paprike
    1 žlička kumine
    ½ žličke mletega koriandra
    1 ščepec cimeta
    1 ščepec pimenta
    1 lovorjev list

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar