Imam novo ljubezen v kuhinji - Tefal Multicooker - Kombinacija ekonom lonca, parnega kuhalnika in crock pota. Že dalj časa sem tuhtal o kuhanju na sopari (glej moje eksperimente z Gyozo) pa mi ni bilo do tega, da se mi po policah valja še en "gadget". Prav tako sva z Danico večkrat govorila o tem, da so doma imeli ekonom lonec in so tako hitreje kuhali fižolo. In tako sem zadnjič potem odkril tale kuhalnik. In danes sem sprobal že tri reči - kuhan riž, ovseno kašo ter tole omako - in moram reči, da sem totalno presenečen. Kot prvo je bilo vse skuhano TAKOJ, kot drugo sem na koncu samo z vlažno krpo obrisal posodo in smo bili pripravljeni za naslednjo rundo... Skratka priporočam.
Sestavine:
- 1kg mešanega mletega mesa
- 1 XL čebula (ali dve srednji)
- 2 stroka česna
- 1 tetrapak paradižnika (500g)
- 1 mala tuba paradižnikovega koncentrata (230g)
- 2 žlički origana
- 2 lovora
- sol in poper
- 1 korenček (olupljen in sesekljan)
- 1 kos zelene (sesekljan)
- 1/2 šalice (cup) rdečega vina
- olivno olje
Vso zelenjavo očistimo in na drobno nakockamo.
Gizmo nastavimo na "brown" in damo v posodo olje. Ko je dovolj vroče dodamo meso in zelenjavo. Pražimo in občasno mešamo, da so vse sestavine enakomerno prepražene.
Ko diši in dehti program izklopimo. Vlijemo paradižnik ter vse začimbe.
Program - preasure - high - 10 minut.
In potem si misliš, da bo še kaj ostalo za zmrznit..... (beri vse to skuhal misleč, da bom zmrznil na zalogo, potem so pa punce probale in je padel ukaz, da bo to jutri za kosilo).
Bonus runda - dodal sem malo sladkorja in spodobno količino magic mushroom (posušene mlete gobe) začimbe. Občutno bolje
OdgovoriIzbriši