Preprost krompir iz zračnega cvrtnika

 Zdaj že večkrat uspešno preizkušeno in hitro. Končno sem pogruntal kako je treba ravnati z zračnim cvrtnikom, da dobim na koncu super pomfri.


Sestavine:

  • Krompir
  • Suh česen v mlinčku
  • Sol
  • Timijan 
  • Sladka dimljena paprika
  • Olivno olje
Krompir olupimo in razrežemo na kose, ki naj bodo približno enako veliki. Na ta način zagotovimo, da bo krompir tudi enako pečen.

Kose damo v globoko posodo in prelijemo z malo olja ter ostalimi začimbami. Dobro premešamo in pustimo stati par minut, da se okusi prepojijo.

Cvrtnik damo na 180 stopinj in timer nastavimo na 18-20 minut.

VAŽNO - vsake pet minut damo na pavzo in krompir dobro premešamo, da bodo vse stranice enako popečene.

OPOMBA - uporabimo lahko tudi sladki krompir.

Komentarji