Nekoč sem tale mousse delal skoraj vsak teden, potem pa smo zaradi punc surova jajca malo ukinili... Sedaj pa smo dovolj stari, da lahko spet jemo Tiramisu in podobno na polno. Pa še enostaven je.
Sestavine:
- 150-200g čokolade
- 100g masla
- 80g sladkorja
- 4 jajca
- ščep soli
V kozici nad vodo skupaj stopimo čokolado in maslo (to je najbolj zakompliciran del operacije). Potem odstavimo in pustimo da se shladi na sobno temperaturo.
Jajca ločimo - iz beljaka s pomočjo ščepca soli naredimo čvrst sneg, rumenjake pa penasto zmešamo s sladkorjem.
Rumenjaku primešamo čokoladno zmes. Potem pa nežno vmešamo se sneg (če je bila čokolada prevroča, nam sedaj vse skupaj žalostno pade skupaj....).
Razdelimo na 4-6 kozracev in damo za par ur v hladilnik.
Pa dober tek.
Komentarji
Objavite komentar