Pica testo malo drugače (ala BIC)

 Včasih so rojstnodnevne zabave koristne... Starejša je šla na zabavo v BIC (do te točke sploh nisem vedel, da imajo tam tudi RD zabave) in prišla nazaj navdušena in najedena. Predvsem je hvalila pico. In na moje veliko veselje je s seboj prinesla tudi recept. Tako da BIC - kapo dol - že za mojo diplomo ste poskrbeli s fantastičnim narezkom, hči ste mi zabavali za rojstni dan, na koncu pa ste me še naučili novega testa za pico.



Končni rezultat je puhasto testo, ki je zelo podobno tistim malim picam, ki smo jih včasih dobili v osnovni šoli za malico in bili blaženi. Domača klientela jih zmaže za stavo.. in zato slika kdaj drugič.

Testo:

  • 400g moke
  • 20g kvasa (pol kocke)
  • 1 jajce
  • 3 žličke sladkorja
  • pol žličke soli (po izkušnjah lahko malo več)
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2dl tople vode
V posodi zmešaš vodo, jajca in kvas ter pustiš, da vzhaja 10 minut.

Dodaš preostale surovine in zmešaš dokler ne dobiš enotnega testa.

Razdeliš na tri kose, namažeš z oljem (če se ti da), pokriješ in pustiš vzhajati eno uro.

Vsak kos razvaljaš / raztegneš v željeno obliko in opremiš po željah jedcev.

Pečeš cca. 10 minut na 200°C.



Komentarji