No v tretje (oziroma šesto) gre rado... Končno so mi uspeli tudi domači rezanci in jih lahko sedaj delam na zahtevo :D
Sestavine:
- 400g moke (ostra)
- 4 jajca
- ščepec soli
- 2-3 žlice vode (ali več po potrebi)
Moko preseješ v skledo. Na sredini narediš luknjico in notri ubiješ jajca ter dodaš sol.
Nato pa gneteš in gneteš in gneteš dokler testo ne postane lepa, elastična kepa. Če zdi testo pregrobo / premalo elastično dodamo po eno žlico vode.
Ko je testo nared, ga zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj eno uro.
Ko smo nared za delo, pripravimo strojček, površino za valjanje in moko za posipanje.
Testo vzamemo iz hladilnika in razdelimo na osmine (tiste ki jih trenutno ne bomo uporabljali spet pokrijemo s folijo, da se ne posušijo).
Razvaljamo v tanek, širok trak in kar je zelo pomembno - ne šparamo z moko!!!! Če je namreč trak dovolj pomokan, bomo brez težav uporabili strojček. Drugače pa nas čaka ena velika pocarija brez končnega rezultata.
S strojčkom nato vsak trak stanjšamo na željeno debelino in ga razrežemo na špagete / tagliatele..
Kar ne porabimo takoj pustimo na pekaču, da se posuši za drugič.
Pa dober tek!
Odlično! Naslednjič poskusi razvaljati in narediti kakšne raviole s skuto in edamcom! Zakon!
OdgovoriIzbriši