Divjačinski (Jelenov) golaž

 Tole je bil moj prvi uspešen divjačinski golaž. Je še prostor za izboljšave, ampak nekje je treba začeti.

 Sestavine:

  • Cel kup čebule
  • za 6 zrezkov jelenovega mesa
  • 1 korenček
  • sladka paprika
  • sladka dimljena paprika
  • majaron
  • sol
  • paradižnikova mezga (kaki 2 žlici)
  • kumina
  • voda
  • brizg rdečega vina ali porta
  • po potrebi moka za zgostitev
Čebulo v solzah olupimo in drobno sesekljamo. Korenček olupimo in narežemo na koščke. Meso zrežemo na golažu primerne kocke.

Na vročem olju (indukcija 7) najprej prepražimo čebulo. Po par minutah dodamo še korenček in meso ter pustimo, da se temeljito prepeče in malo porjavi.

Izdatno začinimo, premešamo in zalijemo s primerno količino vode (sem moral oceniti na oko) ter prilijemo še vino. Za konec vmešamo še paradižnikovo mezgo.

Znižamo ogenj (na indukcijo 5 potem pa nižamo proti 2) in pustimo da brbota čim dlje. Če smo se zafrknili (jaz sem se) in je vode preveč ali pa se mudi s kosilom lahko potem dodamo še malo moke, da se reč zgosti.

Zraven ponudimo kruhove cmoke.

Pa dober tek!

Komentarji