Bolonjska Chilli Omaka

 V teh Corona časih postaja vedno večji izziv kako skuhati kaj novega oziroma se ne ponavljati ko vse čas ješ doma :D. Že nekaj časa se mi je po glavi motala ideja, da bi probal tako imenovani ameriški Čili - torej ne govorimo o začimbi ampak o počasi dušeni kombinaciji mesa in fižola. In ker se mi že par dni prikazuje fižol...

Jedci so bili navdušeni, tako da očitno je jed uspela.

Sestavine:

  • 300g mletega mesa
  • ena rdeča čebula
  • 1 večji korenček
  • pločevinka rjavega fižola
  • panceta
  • majaron
  • dimljena paprika
  • sol
  • sladkor
  • 2-3 pelati
  • paradižnikov koncentrat v tubi
Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenje olupimo in razrežemo na manjše kocke. Paradižnik drobno sesekljamo. Panceto narežemo na tanke rezine.

V globoki posodi segrejemo olje in na njem najprej popečemo panceto da božansko zadiši (indukcija 6-7). Ko porjavi in postaja hrustljava dodamo še čebulo in občasno premešamo.

Dodamo še mleto meso, korenje in fižol ter temeljito premešamo. Pustimo da meso lepo porjavi, nakar dodamo še oba paradižnika in preostale začimbe.

Pustimo da temeljito zabrbota, potem pa konkretno zmanjšamo ogenj (indukcija 2-3), pokrijemo in pustimo za doooolgo časa (današnjo verzijo sem kuhal dobre dve uri). Občasno premešamo.

Serviramo s prilogo po izbiri (tortelini!), pa dober tek!

Komentarji