Burger bombice

Tole se mi je pa že več časa motalo po glavi - zdajle ko smo vsi doma pogosto jemo pleskavice, občasno pa se vsem kolca po hamburgerjih.Kako torej pleskavico spremeniti v burger? s pravo štručko oziroma bombeto. Pa še komplicirano ni.



Potrebujemo:
  • 500g moke
  • Vrečko suhega kvasa
  • 150 ml tople vode
  • 200 ml mlačnega mleka
  • 100 ml olja
  • 40g sladkorja
  • 5g soli
  • voda za premaz
  • sezam po želji

V posodo pretresemo vse suhe sestavine in premešamo. Dodamo še mokre in krepko pregnetemo. 

Dobiti moramo mehko in elastično testo.

Pokrijemo s kupo in damo na toplo, da vzhaja vsaj eno uro.

Še enkrat pregnetemo in razdelimo na 6 delov. Iz vsakega dela oblikujemo lepo kepico in jo damo na pekač pokrit s peki papirjem.

Pustimo vzhajati še pol ure. Medtem pečico segrejemo na 200° C zgoraj in spodaj ( brez ventilatorja). 

Bombetke premažemo z vodo in po želji posujemo s sezamom. Pečemo 13-15 minut, da postanejo zlato zapečene. Vzamemo iz pečice in pustimo da se ohladijo.

Pa dober tek!


Komentarji

  1. Opomba 1: iz iste količine testa lahko spečemo tudi eno štručko. Potrebno je samo malo podaljšati čas peke (za kakih 15 minut)

    Opomba 2: v maso lahko vmešamo malo kurkume, ki da čudovito rumeno barvno, okusa pa ne spremeni.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar