Tokrat spet navdih iz dunajske kulinarike (Gospoa Zi) z malo predelave, da je končni rezultat malo bolj obilen obrok. Dober način da spraviš v promet eno (ne-kislo) zeljno glavo.
Sestavine:
- ena manjša zeljna glava
- sol
- spodobna doza manjših testenin (uporabil sem nalomljene tagliatelle)
- velika čebula
- 4 žlice sladkorja
- 200g šunke
- olje
- pol deci vode
- (opcijsko) drobnjak in poper
Za začetek pripravimo zelje - glavo razkosamo na četrtine, izrežemo debelo steblo. Preostanek razkosamo na četrtine in to potem sesekljamo, da dobimo zeljne krpice. Speremo, nasolimo, pregnetemo in pustimo za kake 20 minut. Potem ožamemo in odcedimo.
Čebulo olupimo in narežemo na kocke. Šunko prav tako.
V posodi na primerni maščobi zlato porjavimo čebulo. Ko je zlate barve jo poberemo iz ponve in na ostanek maščobe natrosimo sladkor. Na srednjem ognju (6) počakamo, da sladko karamelizira.
Takoj ko porjavi, dodamo čebulo, šunko, zelje in zalijemo z vodo. Pokrijemo in dušimo 20-25 minut.
Testenine skuhamo na zob (jih bomo še dokuhali) in odcedimo. Dodamo jih k zelju in še par minut kuhamo
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar