"Umetni" turbo golaž

 Tale recept je pa nastal na smučanju, ko sem moral porabit kar sem imel na zalogi od doma. In v tej zalogi so se znašle tudi domače "laboratorijske" klobase. Ker je bila že večkrat izražena želja po golažu, sem vse skupaj skombiniral v kvazi golaž omako, ki je bila slastna in sočna, ni pa je bilo treba kuhati cel dan (četudi bi jo lahko).

Sestavine:

  • vsaj ena velika čebula
  • 3-4 domače klobase ali kaj podobnega
  • dimljena paprika
  • majaron
  • kumina
  • sol
  • olje
  • paradižnikov koncentrat v tubi (ali pa pasiran paradižnik)
  • (opcijsko) pločevinka fižola
  • (opcijsko) mladi korenček
Čebulo olupimo in grobo nasekljamo. Klobase olupimo in razrežemo na tanke kolute.

V globoki posodi segrejemo olje (indukcija 7) in popražimo čebulo da postekleni in zadiši. Dodamo klobaso in mešamo, da se maščoba malo razpusti.

Zasujemo z večjo količino dimljene paprike, malo majarona in kumine. Potem pa odvisno od tega kar imamo ali dodamo koncentrat in zalijemo z vodo ali pa samo spraznimo tetrapak pasiranega paradižnika.

Če delamo "konkretnejšo" varianto sedaj dodamo še fižol, nariban korenček ter še kaj kar nam pade na pamet.

Zmanjšamo stopnjo na kake 3 in pustimo, da počasi brbota. Po potrebi in okusu še malo zalijemo z vodo, če se preveč zgosti. Tu sedaj velja isto pravilo kot za golaž - dlje časa kot se duši bolje bo.

Serviramo z izbrano prilogo - polenta, cmoki ali pa kar samo kruh.

Pa dober tek!

Komentarji