Tole sem pa slučajno našel na netu in me je potem matral firbec kakšni bodo v primerjavi s "pravimi" razpokančki. Lahko rečem, da je z njimi krepko manj pocanja, niso pa tako rahli kot čokoladna varianta.
Sestavine:
- 300g sladkorja
- 250g masla (zmehčano)
- 3 jajca
- 6 žlic limoninega soka
- 720g moke
- 5 žličk pecilnega praška
- naribana lupina treh limon
- še dodaten sladkor (navaden / v prahu)
V skledo damo sladkor in nanj naribamo limonino lupino. Dobro premešamo.
Dodamo maslo (narezano na drobne koščke) in zmešamo (ali zmiksamo) v penasto kremo.
Dodamo preostale sestavine in zmešamo v čvrsto testo. Zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik počivat (jaz sem pustil kar čez noč).
Ko se lotimo peke pripravimo pekač s peki papirjem in posodico sladkorja. Pečico segrejemo na 180 stopinj (zgoraj in spodaj, brez ventilatorja).
Testo vzamemo iz hladilnika in odvijemo. Vzamemo žlico in "izklesamo" koščke iz katerih oblikujemo za oreh velike kroglice. Kroglice povaljamo po sladkorju in damo na pekač. Pustimo vmes malo prostora, ker se piškoti malo razlezejo in napihnejo.
Pečemo 12-15 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo.
Opomba: na začetku ni bilo čutiti kaj pretirano limone, z vsakim dnem pa je prišla bolj do izraza. Tako, da je vredno razmisliti o tem, da jih serviramo kak dan kasneje.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar