Naan Kruh, prvi poskus

Tale tip kruha me je že dalj časa zanimal, tako da sem se ga danes prvič lotil. Recept je združen z več virov, uspeh pa malo mešano - puncam je bil kruh izjemno všeč, jaz sem pa pričakoval malo več - da bi bil večji in malo bolj puhast. A vseeno - za prvi poskus je bilo uspešno in predvsem užitno.
Sestavine:
  • žlička suhega kvasa
  • žlička rjavega sladkorja
  • žlica tople vode
  • 200g moke
  • 2 žlici jogurta
  • (vsaj) 2 žlici mleka
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • sol

Najprej pripravimo kvasec - topla voda, kvas in sladkor. Zmešamo in pustimo na toplem, da se speni.

V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dodamo "mokre" sestavine in gnetemo dokler ne dobimo kepe gladkega testa. Damo na toplo za vsaj eno uro.

Pečico segrejemo na 140 stopnij (+ventilator). Pripravimo pekač s peki papirjem.

Testo razdelimo na 4 kose in jih razvaljamo na tenko (kak cm) in v primerno obliko (elipsa). Pomažemo na obeh straneh z oljem in damo na pekač.

Pečemo 14-20 minut, toliko, da vidimo da kruhki začnejo rjaveti.

Vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladijo, postrežemo še tople.

Pa dober tek!

Komentarji