Tale tip kruha me je že dalj časa zanimal, tako da sem se ga danes prvič lotil. Recept je združen z več virov, uspeh pa malo mešano - puncam je bil kruh izjemno všeč, jaz sem pa pričakoval malo več - da bi bil večji in malo bolj puhast. A vseeno - za prvi poskus je bilo uspešno in predvsem užitno.
Sestavine:
- žlička suhega kvasa
- žlička rjavega sladkorja
- žlica tople vode
- 200g moke
- 2 žlici jogurta
- (vsaj) 2 žlici mleka
- 1/2 žličke pecilnega praška
- sol
Najprej pripravimo kvasec - topla voda, kvas in sladkor. Zmešamo in pustimo na toplem, da se speni.
V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sol. Dodamo "mokre" sestavine in gnetemo dokler ne dobimo kepe gladkega testa. Damo na toplo za vsaj eno uro.
Pečico segrejemo na 140 stopnij (+ventilator). Pripravimo pekač s peki papirjem.
Testo razdelimo na 4 kose in jih razvaljamo na tenko (kak cm) in v primerno obliko (elipsa). Pomažemo na obeh straneh z oljem in damo na pekač.
Pečemo 14-20 minut, toliko, da vidimo da kruhki začnejo rjaveti.
Vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladijo, postrežemo še tople.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar