Tole je bil pa recept z vseh vetrov :D. Po eni strani je zelo enostavna za narediti, pa tudi moja prva "ne-skutna" čokoladna pita. Priznam pa, da bom za drugič pogledal, če lahko kremo kako zmehčam, ker je bila za moj okus preveč zbita. Še vedno pa nekaj hitrega in ultra sladkega.
Za podlago:
Za podlago:
- 125g masla
- 100g sladkorja v prahu
- 250g ostre moke
- sol
- eno jajce
- dve žlici mleka
Za testo damo vse sestavine v eno skledo in temeljito pregnetemo. Ko dobimo enotno "gmoto" jo pokrijemo (ali zavijemo v folijo) in damo v hladilnik za par ur. Pekač za pite namastimo.
Testo razvaljamo v krog in položimo na pekač. Večkrat ga prebodemo z vilico, da se med peko ne bo napihnilo.
Pečemo 12 minut na 180 stopinj (zgoraj in spodaj, brez ventilatorja).
Nadev:
- 2dl smetane (eno pakiranje)
- 100g sladkorja
- 400g temne čokolade
- 100g masla
- 4 žlice mleka
Za nadev najprej v posodi zavremo smetano in sladkor. Zmanjšamo stopnjo kuhalnika (da v bistvu samo greje) in k smetano nalomimo še čokolado in maslo. Mešamo dokler se čokolada in maslo ne stopita. Primešamo še mleko.
Topli nadev vlijemo na spečeno podlago. Damo v hladilnik za vsaj štiri ure.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar