Kremna rižota z mlado špinačo

Nov dan, novi poskusi. Tole je nastalo kot združenje ene 4 različnih receptov, ker sem v ponedeljek ravno kupil vrečo mlade špinače in iskal kaj bi z njo. Mikali so me Novakovi špinačni žličniki a na koncu sem se odločil za bolj "robustno" varianto, še posebej ker sem tako prihranil par jajc.

Potrebujemo:

  • 1 srednje velika čebula
  • 3 stroki česna
  • malo zelene
  • par pesti posušenih gob
  • peteršilj
  • sol
  • manjšo skledo mlade špinače
  • 1 zdenka sir
  • 2 žlici masla
  • skodelica riža
Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. 

V posodi segrejemo malo olja in na njem počasi pražimo čebulo in česen, dokler čebula ne postekleni. Dodamo riž in še par minut mešamo.

Zalijemo s priporočeno količino vode (ponavadi 1:3) in dodamo še malo petršilja, nadrobljene gobe ter drobno sesekljano zeleno.

Pustimo, da riž vpije tekočino in se zmehča, vendar pri tem ne pozabimo občasno premešati, drugače se hitro prime in zasmodi.

Ko je riž ravno pravšen je čas za finale - vmešamo še sirček in maslo ter oprano ter na trakce zrezano špinačo. Vse skupaj mešamo ravno toliko časa da se špinača zmehča (kar je v 2-3 minutah).

Še toplo postrežemo in po želji posujemo s parmezanom.

Pa dober tek! 

Komentarji