Dober krompir po kmečko

Kot si lahko predstavljate, je zdaj dober čas za odkrivanje novih receptov.... Vsi smo doma in treba je poskusiti kaj novega, drugače bo vsak dan na mizi ena in ista reč :D

Tole sem odkril med brskanjem po spletu in moram reči, da je bilo malo dela za dober rezultat. Slike sledijo ob reprizi.

Potrebujemo:

  • 6-8 večjih krompirjev
  • 1 srednje velika čebula
  • sol
  • timijan
  • nariban sir
  • olje

Pečico segrejemo na 200 stopinj (zgornji in spodnji, brez ventilatorja).

Krompir umijemo in po potrebi olupimo (originalni recept pusti krompir neolupljen, moj pa je bil že starejši in sem ga zato raje olupil) in narežemo na tanke rezine (kake pol cm).

Čebulo olupimo, razpolovimo in narežemo na tanke lističe.

Na pladenj damo peki papir, krompir in čebulo. Solimo in posujemo s spodobno količino timijana. Prelijemo s par žlicami olja in temeljito premešamo. 

Damo v pečico in pustimo pri miru kake 30-35 minut (nič ni potrebno mešati ali obračati). Ko vidimo, da je krompir začel dobivati rjavo skorjico se bližamo koncu.

Pekač izvlečemo iz pečice in krompir posujemo z naribanim sirom. Damo nazaj za minuto-dve dolker se sir ne stopi. Serviramo in uživamo.

Pa dober tek!

Namig: Preizkušeno tudi v tandemski peki - po 10 minutah sem vklopil ventilator in temperaturo zbil na 185 ter dodal še en pladenj dunajskih zrezkov. Vse skupaj se je speklo na minuto točno za serviranje.


Komentarji