V bistvu je zanimivo, da dokler nisem tegale peciva našel v odprti kuhinji zanj sploh nisem slišal. Ko pa sem ga prvič spekel je bilo težko počakati, da se je pecivo ohladilo v hladilniku, kaj šele, da bi preživelo do naslednjega dne. Vseeno pa pozor - reč je kar malo nasitna tako, da ne pretiravat. Slika sledi v naslednji posodobtvi, sedaj sem že trikrat pozabil "rešit" kak lep kos za fotko.
Pripraviti je potrebno tri plasti. Na srečo vse v istem pekaču in tako, da jih nalagamo eno na drugo. Priporočljivo je imeti preden začnemo s peko, pripravljeni prvo in drugo plast, ker se prva peče samo 10 minut.
Za začetek pečico segrejemo na 175 stopnij, zgornji in spodnji grelec brez ventilatorja. Pripravimo pekač in ga pokrijemo s peki papirjem. (Uporabljam malo večji pekač za lazanjo, torej pravokoten in globok)
Prva plast:
Pripraviti je potrebno tri plasti. Na srečo vse v istem pekaču in tako, da jih nalagamo eno na drugo. Priporočljivo je imeti preden začnemo s peko, pripravljeni prvo in drugo plast, ker se prva peče samo 10 minut.
Za začetek pečico segrejemo na 175 stopnij, zgornji in spodnji grelec brez ventilatorja. Pripravimo pekač in ga pokrijemo s peki papirjem. (Uporabljam malo večji pekač za lazanjo, torej pravokoten in globok)
Prva plast:
- 250g albert keksov (en paket in še malo)
- 250g masla na sobni temperaturi
Kekse zdrobimo, maslo pa z veliko preklinjanja pregnetemo / razrežemo in skupaj s keksi zmešamo v kolikor toliko enotno zmes.
Druga plast:
- 5 jajc
- 500g skute (nepasirana)
- 150g sladkorja
- zavitek vanilijevega sladkorja
Druga plast je zelo enostavna - stresi skupaj in mešaj da postane gladka zmes.
Sedaj damo prvo plast na dno pekača in jo enakomerno porazdelimo. Damo v pečico za 10 minut.
Po desetih minutah bi morala bit plast že zlatorumena - do - rjava. Vzamemo iz pečice in počakamo kako minuto, da se malo ohladi. Čeznjo nalijemo drugo plast in pekač malo potresemo, da se enakomerno razporedi.
Ponovno damo v pečico za 25 minut in medtem pripravimo še zadnjo plast.
Tretja plast:
- 2 lončka kisle smetane
- 100g sladkorja
Tudi tretja plast je enostavna - stresi in zmešaj.
Ko je 25 minut mimo, damo pekač iz pečice, nalijemo tretjo plast in damo nazaj za še 10 minut.
To je to. Načeloma je potrebno sedaj pecivo čez noč pustiti v hladilniku in šele potem uživati v slastnem rezultatu, a lahko povem iz prve roke, da je slastno tudi že prej.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar