Čokoladni cheesecake

Evo tole je pa bil uspeh rojstnega dne. Iskal sem čokoladno varianto skutine torte in rezultat ni bil slab. Je pa res, da bom naslednjič podvojil količino "file" ker je bil končni rezultat malo nizek.
Sestavine:
  • 150g piškotov (po možnosti albert, probal s speculas pa se ni obneslo)
  • 50g masla
  • 250g maskarpone
  • 200g skute
  • 2 jajci
  • 100g sladkorja
  • 150g temne čokolade
  • okraski

Najprej pripravimo "podlago" - piškote zdrobimo ali zmeljemo. Maslo stopimo in ga zmešamo skupaj s piškoti. Važno je da kar dobro pregnetemo, da se maslo porazporedi (četudi se nam zdi reč dokaj suha). Vzamemo navadni tortni pekač s snemljivim dnom in po dnu razporedimo maso. Če jo je preveč lahko še malo dodamo na robove a ni potrebno pretiravati. Pečemo na 190 stopinj (plus ventilator) za kake 5-10 minut. Vzamemo ven in pustimo, da se ohladi.

Za maso pa vse sestavine razen čokolade in okraskov zmešamo v veliki skledi. In to kar temeljito, da potem ni grudic. Čokolado pa raztopimo nad soparo (beri lonec v loncu + vrela voda) in jo primešamo v maso ter se čudimo kako se počokoladi.

Vlijemo v pekač in damo v ogreto pečico. Pečemo na 170 stopinj (brez ventilatorja) in sicer eno uro. 

Vzamemo ven, odstranimo obroč in pustimo, da se ohladi.

Potem pa okrasimo ali pa še bolje - prepustimo to mladim nadebudnežem, ki bodo gotovo uživali.

Pa dober tek.

Komentarji