Slano pecivo z drobnjakom

Ideja za tole je sicer prišla spet iz super knjige Kruh in Cukr, ampak sem na koncu ugotovil, da je podobno varianto pekla že moja mama kot slano pecivo za na zabave. Ne zahteva preveč dela in sestavin, je pa potrebno vmes počakati 2 uri, da si testo spočije.



Sestavine:

  • 300g moke
  • 150g masla
  • 125g mleka
  • 75g ribanega parmezana
  • 7g soli
  • 1g sladkorja
  • 4g pecilnega praška
  • 3g suhega drobnjaka (to je veliko!)
Maslo in mleko pregnetemo v gladko maso (in pri tem spet preklinjamo, ker je maslo na začetku trdo ko kamen, četudi smo ga pustili pol ure zunaj...).

Suhe sestavine presejemo skupaj in jih dodamo testu. Gnetemo toliko časa da dobimo enotno, rahlo gumijasto kepo. Damo na krožnik in za 2 ure v hladilnik.

Pečico segrejemo na 180 stopinj (plus ventilator). Testo na tanko razvaljamo (keksi se bodo med peko napihnili!) in izrežemo poljubne oblike. Pečemo 10-15 minut. Iz napisanih količin dobimo za približno pekač in pol piškotov.


Komentarji