Čokoladno - jagodna torta za princeske

Po dolgem času se spat javljam :D. Tale torta ni preveč zakomplicirana (razen ko jo mažemo), je pa definitivno za princeske, ker so originalne količine zagotovile za pol manjšo torto kot ponavadi (premer 20 namesto 28).

Pri tej torti so tri faze - biskvit, krema in preliv.

Za biskvit zmešamo:

  • 175g masla
  • 175g sladkorja
  • 3 jajca
  • malo mleka
  • 175g moke
  • ena in pol žlička pecilnega praška
  • 25g kakava
V osnovi vse skupaj zmešamo v gladko maso in nalijemo v pekač poljubne oblike. Pri tem je vredno opozoriti, da so količine za pekač premera 20cm - če uporabimo preširok pekač bo rezultat pretanek za kremo.

Pečemo na 180 stopinj (zgornji in spodnji, brez ventilatorja) približno 35 minut. Ko vzamemo iz pečice najprej ohlajamo 5 minut v pekaču, potem pa še toliko časa da se do konca ohladi. Prerežemo in se lotimo kreme.

Za kremo potrebujemo:
  • 2dl smetane
  • 150g malin / jagod
Smetano stepemo in vanjo vmešamo sesekljane maline. Namažemo spodnjo polovico biskvita, pokrijemo in nežno pritisnemo. Pustimo, da se malo "spaca".

Za konec prelijemo s čokolado (uporabil sem kar kupljen fondant in se nisem zafrkaval z mešanjem čokolade in mesla) in okrasimo z jagodami.

Opombe:
  • Naslednjič bom povečal količine, da dobim spodobno torto.
  • Krema je dokaj neizrazita, tako da ji moram dodati sladkor ali pa biskvit dodatno namazati s kako marmelado, da bo reč bolj sočna.





 

Komentarji