Tale reč je trenutno hit sezone. Pacam jo skupaj že tri vikende zapored in vsakič izgine tako hitro, da še vedno nimam slike za objavit...
Vedno sem mislil, da je Tiramisu nekaj zakompliciranega, sedaj pa sem videl, da ga imaš narejenega v 10 minutah. Največ časa porabiš za namakanje piškotov.
Sestavine:
Vedno sem mislil, da je Tiramisu nekaj zakompliciranega, sedaj pa sem videl, da ga imaš narejenega v 10 minutah. Največ časa porabiš za namakanje piškotov.
Sestavine:
- 5 jajc
- 500g mascarpone sira
- 400g plasma keksov (ali še bolje 2 škatli Manner piškotov, se izkažejo za boljše)
- 150g sladkorja
- 3dl (brezkoefinske) kave
- kakav
V receptu sem uporabil brezkofeinsko kavo zaradi naših malih jedcev, ki reč zelo radi zmažejo.
Na začetku ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom primešamo sladkor in jih kremasto zmešamo (z ročno metlico ali mešalnikom).
Dodamo maskarpone in temeljito premešamo, da izginejo vse grudice.
Iz beljakov naredimo čvrst sneg in ga previdno zmešamo v kremo. S stališča kreme je to to.
Sedaj pa pripravimo večji pekač. Vsak piškot namočimo za par sekund v kavo in ga damo v pekač. Ko imamo tako pokrito celo dno pekača vse skupaj prelijemo s približno četrtino kreme. Pogladimo in nadaljujemo z naslednjo plastjo keksov. Zadnja plast je seveda krema (število plasti je močno odvisno od uporabljenih piškotov. S klasičnimi plazma keksi se imel vsega skupaj 2 plasti (torej 2x krema, 2x keksi) z Manner pa 4).
Damo v hladilnik za čimveč časa (min. 2 uri, optimum - čez noč).
Ko serviramo posujemo s kakavom.
Pa dober tek!!
Komentarji
Objavite komentar