Razpokančki - uber njam keksi

Tole so pa super keksi, ki se naredijo sorazmerno hitro. Super za delati skupaj z otroci, je pa vredno opozoriti, da je zadnji korak zelo pocast. Ampak se splača.

Aja pa keksi so brez glutena, če je komu to važno...

Sestavine:

  • 250g kokosove moke
  • 120g mletih orehov
  • 120g mlete čokolade
  • 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
  • 150g sladkorja
  • sladkor v prahu za posipanje / valjanje
Pri tem receptu bomo porabili veliko skled - v prvi najprej zmešamo kokosovo moko, orehe in čokolado (kakav).

V drugi skledi nato iz beljakov stepemo čvrst sneg. Snegu nato med mešanjem postopoma dodajamo sladkor, nato pa še rumenjake.

Dobljeno zmes vmešamo v suhe sestavine. Dobimo zbito gosto zmes.

Pripravimo skledico z vodo in raven krožnik s sladkorjem v prahu. Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice s premerom kake 2cm in jih povaljamo v sladkorju (tu super pride še en pomagač da to naredi medtem ko imamo mi čisto zapocane roke). Damo na pekač s peki papirjem. 

Pečico segrejemo na 180 stopinj (zgornji in spodnji grelec, brez ventilatorja). Pečemo po 12 minut.

Preložimo v skledo in gledamo kako izgine.

Pa dober tek!

Komentarji