Tole so pa super keksi, ki se naredijo sorazmerno hitro. Super za delati skupaj z otroci, je pa vredno opozoriti, da je zadnji korak zelo pocast. Ampak se splača.
Aja pa keksi so brez glutena, če je komu to važno...
Sestavine:
Aja pa keksi so brez glutena, če je komu to važno...
Sestavine:
- 250g kokosove moke
- 120g mletih orehov
- 120g mlete čokolade
- 4 jajca (ločimo beljake in rumenjake)
- 150g sladkorja
- sladkor v prahu za posipanje / valjanje
Pri tem receptu bomo porabili veliko skled - v prvi najprej zmešamo kokosovo moko, orehe in čokolado (kakav).
V drugi skledi nato iz beljakov stepemo čvrst sneg. Snegu nato med mešanjem postopoma dodajamo sladkor, nato pa še rumenjake.
Dobljeno zmes vmešamo v suhe sestavine. Dobimo zbito gosto zmes.
Pripravimo skledico z vodo in raven krožnik s sladkorjem v prahu. Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice s premerom kake 2cm in jih povaljamo v sladkorju (tu super pride še en pomagač da to naredi medtem ko imamo mi čisto zapocane roke). Damo na pekač s peki papirjem.
Pečico segrejemo na 180 stopinj (zgornji in spodnji grelec, brez ventilatorja). Pečemo po 12 minut.
Preložimo v skledo in gledamo kako izgine.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar