Tale je pa Ramseyev recept. Zanimiv, ker ni čisto standardno pecivo - prvič, da sem uporabil pri kuhi datlje. Končni rezultat je rahlo pecivo, ki pa je konkretno lepljivo. Naslednjič naredim še karamelni preliv....
Potrebujemo:
Potrebujemo:
- 325g suhih datljev
- 275g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 90g stopljenega masla
- 300g moke
- 1 žlička soe bikarbone
- vrečka in pol pecilnega praška (zares!)
V prvem koraku pripravimo datlje - grobo jih sesekljamo in jih damo v kozico z dobrih 2 dcl vode. Zavremo in počasi kuhamo na majhnem ognju. To delamo dolker datlji ne vpijejo skoraj vse vode (dobrih pet minut). Odstavimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladek (in pocast) pire.
V skledi nato najprej stepemo jajca in sladkor. Dodamo stopljeno maslo in še enkrat premešamo.
V veliki skledi nato, zmešamo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Postopoma vmešamo jajčno zmes, na koncu pa še datlje. Mešamo dokler ne dobimo gladke zmesi.
Pripravimo pekač s peki papirjem in pečico segrejemo ja 170 stopinj (+ ventilator).
Pečemo 30 minut. Pecivo vmes konkretno naraste in dobi skorjico.
Vzamemo iz pekača in razrežemo na kocke.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar