Tole je pa moj prvi zares uspeli kruh - lepo je vzhajal in še lepše spekel.
Sestavine:
Sestavine:
- 1 kg bele moke
- 6 dcl mleka
- 2 jajci
- 60g sladkorja
- 30g kvasa
- 20g masla
- 20g cimeta
- 17g vinskega kamna / pecilnega praška
- 15g soli
Dodatno:
- 1 jajce
- sladkor
V poenostavljeni verziji... zmešamo skupaj vse suhe sestavine (lahko tudi presejemo). Postopoma dolivamo mleko in mesimo testo. Dobiti bi morali enotno, vlecljivo in rahlo "gumijasto" testo. Pokrijemo s krpo, damo na toplo in pustimo počivati za 20 minut.
Testo pregnetemo in damo še enkrat počivati za 10 minut.
Razdelimo ga na 16 hlebčkov (kroglic) in jih damo na pekače s peki papirjem. Pustimo toliko časa, da vzahaja za še pol svoje osnovne velikosti.
Pečico segrejemo na 200 stopinj (zgornji in spodnji grelec, brez ventilatorja). Kruhke premažemo z jajcem in posujemo s sladkorjem.
Pečemo 20 minut in uživamo v vonjavah.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar