Cimetove bombetke (Kajzerce)

Tole je pa moj prvi zares uspeli kruh - lepo je vzhajal in še lepše spekel.


Sestavine:

  • 1 kg bele moke
  • 6 dcl mleka
  • 2 jajci
  • 60g sladkorja
  • 30g kvasa
  • 20g masla
  • 20g cimeta
  • 17g vinskega kamna / pecilnega praška
  • 15g soli
Dodatno:
  • 1 jajce
  • sladkor
V poenostavljeni verziji... zmešamo skupaj vse suhe sestavine (lahko tudi presejemo). Postopoma dolivamo mleko in mesimo testo. Dobiti bi morali enotno, vlecljivo in rahlo "gumijasto" testo. Pokrijemo s krpo, damo na toplo in pustimo počivati za 20 minut.

Testo pregnetemo in damo še enkrat počivati za 10 minut.

Razdelimo ga na 16 hlebčkov (kroglic) in jih damo na pekače s peki papirjem. Pustimo toliko časa, da vzahaja za še pol svoje osnovne velikosti.

Pečico segrejemo na 200 stopinj (zgornji in spodnji grelec, brez ventilatorja). Kruhke premažemo z jajcem in posujemo s sladkorjem.

Pečemo 20 minut in uživamo v vonjavah.



Pa dober tek!


Komentarji