Nov eksperiment za tale blog - sledenje (uspešnih) vikend kosil. Danes je bilo kot prvo kar uspešno, še posebej, ker je bilo skuhano v ekstremnih razmerah, ko vsi kihamo in krehamo. Predvsem pa je bilo kar hitro ker sem imel vse skupaj skuhano v slabi uri.
Torej - biftki s gorčični omaki, dušena zelenjava in riž.
- 3 biftki
- gorčica (imel sem medeno gorčico)
- 1 sladka smetana
- 1 čebula
- rumena gorčica (začimba v prahu)
- magic mushroom
- drobnjak
- sol, poper
Čebulo sesekljamo, biftke pa natremo s soljo, poprom in po želji še s sladko papriko.
V plitki posodi na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko zacvrči in zadiši damo na visoko temperaturo in na hitro popečemo biftke na obeh straneh.
Zmanjšamo temperaturo na 3-5, dodamo gorčico, začimbe in sladko smetano. Pustimo, da se lepo duši in počasi zgosti.
Dodatek:
- 1 finoči (koromač)
- 2 korenčka
- kos zelene
- čebula
- 2 stroka česna
- sol
- dimljena paprika
- garam masala (opcijsko)
Tale je zelo enostavna - vse sesekljamo. Na olju popražimo čebulo in česen da zadiši.
Stresemo zraven ostalo zelenjavo, malo zalijemo in dušimo do mehkega.
Predlagana prikuha - riž.
Komentarji
Objavite komentar