Nedeljsko kosilo 9.9.

Nov eksperiment za tale blog - sledenje (uspešnih) vikend kosil. Danes je bilo kot prvo kar uspešno, še posebej, ker je bilo skuhano v ekstremnih razmerah, ko vsi kihamo in krehamo. Predvsem pa je bilo kar hitro ker sem imel vse skupaj skuhano v slabi uri.

Torej - biftki s gorčični omaki, dušena zelenjava in riž.
Glavna jed:
  • 3 biftki
  • gorčica (imel sem medeno gorčico)
  • 1 sladka smetana
  • 1 čebula
  • rumena gorčica (začimba v prahu)
  • magic mushroom
  • drobnjak
  • sol, poper
Čebulo sesekljamo, biftke pa natremo s soljo, poprom in po želji še s sladko papriko.

V plitki posodi na olju prepražimo sesekljano čebulo. Ko zacvrči in zadiši damo na visoko temperaturo in na hitro popečemo biftke na obeh straneh.

Zmanjšamo temperaturo na 3-5, dodamo gorčico, začimbe in sladko smetano. Pustimo, da se lepo duši in počasi zgosti.

Dodatek:
  • 1 finoči (koromač)
  • 2 korenčka
  • kos zelene
  • čebula
  • 2 stroka česna
  • sol
  • dimljena paprika
  • garam masala (opcijsko)
Tale je zelo enostavna - vse sesekljamo. Na olju popražimo čebulo in česen da zadiši. 

Stresemo zraven ostalo zelenjavo, malo zalijemo in dušimo do mehkega.

Predlagana prikuha - riž.

Komentarji