Še ena verzija jupijev, tokrat sladka. Glede na to, da je do večera izginilo vse sklepam, da so bili dobri...
Všeč mi je, da so tele reči zelo enostavne za pripravo in lahko otroci na veliko pomagajo zraven. Moram pa še izpopolniti kremo, ker je preveč tekoča.
Testo:
Všeč mi je, da so tele reči zelo enostavne za pripravo in lahko otroci na veliko pomagajo zraven. Moram pa še izpopolniti kremo, ker je preveč tekoča.
Testo:
- 75g masla
- 150g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 jajce
- lonček jogurta
- 30g kakava
- 150g moke
- 2 žlički pecilnega praška
V prvi fazi zmešamo maslo, oba sladkorja in jajce, da dobimo penasto zmes. Dodamo še ostale surovine in temeljito premešamo.
Dobiti bi morali gosto, tekoče testo.
Pripravimo dva pekača za jupije in napolnime vse vdolbinice s testom. Potrebno se je zavedati, da bo reč kar narasla med peko, tako da ni potrebno, da je vse polnjeno do roba.
Pečico segrejemo na 160 stopinj (ventilator, oba grelca) in pečemo 10-15 minut. Preizkušeno deluje tudi oba pekača hkrati.
Krema:
- 1 banana
- 1 žlica limoninega soka
- 30g sladkorja v prahu
- 100g kremnega sira (Philadelfija)
Banano pretlačimo in ji dodamo ostale sestavine. Temeljito zmešamo.
Ko se kolački ohladijo, jih vzamemo iz pekača in po dva skupaj namažemo s kremo, stisnemo skupaj in gledamo kako izginejo.
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar