No danes smo imeli bolj "klasično" kosilo - telečji zrezki v smetanasti omaki s suhimi jurčki ter pire krompir. Ker pa se mi zadnje čase lušta še kaj več zelenjave, sem kot poskusno prilogo naredil še pečene jajčevce. Izkazalo se je ze okusno in preprosto.
Rabimo:
Rabimo:
- 2-3 ne prevelika jajčevca
- 1-2 lepa paradižnika
- sir
- sol
- peteršilj, bazilika
Za začetek pečico segrejemo na 180-200 stopinj (lahko tudi z ventilatorjem).
Jajčevce narežemo na približno centimeter velike rezine, paradižnik in sir pa na tanjše.
Na pekač damo peki papir in posamezne rezine jajčevca. Vsako malo posolimo, damo nanjo paradižnik in sir. Povrhu (po želji) potresemo še s petršiljem / baziliko.
Damo v pečico za 10-15 minut.
To je to, pa dober tek.
Komentarji
Objavite komentar