Po dolgem času (kot že parkrat) se spet javljam iz moje eksperimentalne kuhinje. Tokrat imamo spet nov vir - knjiga Gordona Ramsay-a Bread Street Kitchen. Moja trenutna ocena je, da so recepti notri boljši od Jamieja, se pa da debatirati o primerjavi z Ansliyem. Predvsem mi je všeč, da je prva kuharica, ki ima temperature tudi za ventilatorsko pečico :D.
V vsakem primeru - rezultat je mastno, sladko in predvem čokoladno pecivo, ki niti ni preveč komplicirano.
Sestavine:
V vsakem primeru - rezultat je mastno, sladko in predvem čokoladno pecivo, ki niti ni preveč komplicirano.
Sestavine:
- 250g temne čokolade (v koščkih)
- 200g masla
- 175g sladkorja v prahu
- 125g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 1 strok vanilije
- 120g moke
- ščepec soli
Pečico segrejemo na 160 stopinj (ventilator, seveda). Pripravimo pekač s peki papirjem. Rabimo globok pekač dimenzij kake 30 x 20 cm.
Na sopari (torej manjši lonec nad večjim v katerem vre voda) stopimo maslo in čokolado.
Odstavimo in med mešanjem dodamo najprej sladkor, nato jajca (ki smo jih prej razžvrkljali z vilico) in vsebino stroka vanilije. Na koncu vmešamo še moko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.
Zlijemo v pekač in pečemo 35-40 minut. Vzamemo iz pečice in damo na desko, da se pošteno ohladi. Razrežemo in postrežemo.
Komentarji
Objavite komentar