Moji prvi browniji (rjavčki)

Po dolgem času (kot že parkrat) se spet javljam iz moje eksperimentalne kuhinje. Tokrat imamo spet nov vir - knjiga Gordona Ramsay-a Bread Street Kitchen. Moja trenutna ocena je, da so recepti notri boljši od Jamieja, se pa da debatirati o primerjavi z Ansliyem. Predvsem mi je všeč, da je prva kuharica, ki ima temperature tudi za ventilatorsko pečico :D.

V vsakem primeru - rezultat je mastno, sladko in predvem čokoladno pecivo, ki niti ni preveč komplicirano.

Sestavine:

  • 250g temne čokolade (v koščkih)
  • 200g masla
  • 175g sladkorja v prahu
  • 125g rjavega sladkorja
  • 4 jajca
  • 1 strok vanilije
  • 120g moke
  • ščepec soli
Pečico segrejemo na 160 stopinj (ventilator, seveda). Pripravimo pekač s peki papirjem. Rabimo globok pekač dimenzij kake 30 x 20 cm.

Na sopari (torej manjši lonec nad večjim v katerem vre voda) stopimo maslo in čokolado.

Odstavimo in med mešanjem dodamo najprej sladkor, nato jajca (ki smo jih prej razžvrkljali z vilico) in vsebino stroka vanilije. Na koncu vmešamo še moko in mešamo toliko časa, da dobimo gladko maso.

Zlijemo v pekač in pečemo 35-40 minut. Vzamemo iz pečice in damo na desko, da se pošteno ohladi. Razrežemo in postrežemo.


Komentarji