Po dolgem času spet nekaj za napisat. Vmes je bilo toliko dogajanja, dela, člankov in drugega, da nisem niti imel časa za nove poskuse :(. Tale recept je v osnovi Novakova pogruntavščina, jaz pa sem ga malenkostno predelal in poenostavil. Je tudi dobra metoda kako pod radarjem v mlajše osebke spravit kaj ribe (čeprav pri nas to ni problem, prej obratno).
Sestavine:
Sestavine:
- kake 200g prekajenega lososa (ali več če želimo bolj "konkretno" omako)
- par mladih čebul ali pol navadne
- 1-2 zdenka sirčka za mazanje
- 1 sladka smetana
- poper
- (po želji) sladka paprika
Čebulo na drobno sesekljamo in na jo na olju malo popražimo. Ne sme porjaveti.
Dodamo na kocke / trakce narezanega lososa in ga čisto na hitro poečemo - minuto dve, ravo toliko da dobi malo barve.
Poporamo (soliti ni treba, ker je ponavadi losos že sam po sebi dovolj slan), dodamo sirček in mešamo da se stopi. Zalijemo s sladko smetano, zmanjšamo ogenj na minimum in par minut pustimo, da se omaka malo zgosti.
Prelijemo po izbrani prikuhi (makaroni, kaša, riž...) in posujemo z malo svežega peteršilja.
Pa dober tek!
Bonus runda - dodamo lahko tudi koper in bučko
OdgovoriIzbriši