Enostavno slastna kremna omaka z lososom

Po dolgem času spet nekaj za napisat. Vmes je bilo toliko dogajanja, dela, člankov in drugega, da nisem niti imel časa za nove poskuse :(. Tale recept je v osnovi Novakova pogruntavščina, jaz pa sem ga malenkostno predelal in poenostavil. Je tudi dobra metoda kako pod radarjem v mlajše osebke spravit kaj ribe (čeprav pri nas to ni problem, prej obratno).


Sestavine:

  • kake 200g prekajenega lososa (ali več če želimo bolj "konkretno" omako)
  • par mladih čebul ali pol navadne
  • 1-2 zdenka sirčka za mazanje
  • 1 sladka smetana
  • poper
  • (po želji) sladka paprika

Čebulo na drobno sesekljamo in na jo na olju malo popražimo. Ne sme porjaveti.

Dodamo na kocke / trakce narezanega lososa in ga čisto na hitro poečemo - minuto dve, ravo toliko da dobi malo barve.

Poporamo (soliti ni treba, ker je ponavadi losos že sam po sebi dovolj slan), dodamo sirček in mešamo da se stopi. Zalijemo s sladko smetano, zmanjšamo ogenj na minimum in par minut pustimo, da se omaka malo zgosti.

Prelijemo po izbrani prikuhi (makaroni, kaša, riž...) in posujemo z malo svežega peteršilja.

Pa dober tek!

Komentarji

Objavite komentar