Tudi tole je iz kategorije "ti je všeč ali pa ne". Polovica strank je vihala nos, druga pa pojedla vse in rekla, da vidi tole kot predjed na kaki bolj "fancy" zabavi s šampanjcem. Tako da presojo prepuščam Vam :D.
Sestavine:
Sestavine:
- 3-4 srednje veliki sladki krompirji
- 6 žlic masla
- 4 žlice medu
- 2 žlici sladkorja
- po pol žličke: rožmarin, timijan, majaron, cimet, muškatni orešček, ingver
- 2 beljaka
- 4 žlice javorovega sirupa
Za začetek skuhamo neolupljen krompir do mehkega (vsaj 40 minut). Potem ga olupimo in razrežemo na pol cm debele rezine.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj (brez ventilatorja).
Krompir razporedimo v malo globlji pekač. V kozici stopimo maslo ter dodamo med in začimbe. Prelijemo po krompirju in damo v pečico za 10 minut.
Medtem iz beljakov stepemo čvrst sneg. Dodamo javorov sirup in še enkrat premiksamo. Ko je 10 minut mimo, vzamemo pekač iz pečice in po vrhu krompirja naredimo kupčke snega (lahko tudi s slaščičarsko brizgo). Damo nazaj v pečico za še 5 minut.
Ko sneg začne rjaveti, vzamemo iz pečice in serviramo.
Pa dober tek.
Komentarji
Objavite komentar