Tudi za tegale sem rabil dva poskusa, predvsem, ker je v prvem poskusu zatajil instant kvas. Končni rezultat pa je dober, mehak kruh, ki omamno diši.
Sestavine:
Sestavine:
- 3.5dl mleka
- 2 žlici rjavega sladkorja
- pol kocke svežega kvasa
- po 3/4 žličke: kardamon, ingver, cimet
- ščepec: kličnki, muškatni orešček
- žlička soli
- 2 žlici masla
- 400g moke
Za začetek segrejemo mleko in vanj vmešamo sladkor in razdrobljen kvas. Pustimo stati kakih 5 minut.
Prelijemo v večjo skledo in dodamo sol, začimbe in pol moke. Mesimo in postopoma dodajamo ostanek moke, dolker testo ne odstopi od sten posode. Še enkrat temeljito pregnetemo in damo na toplo da vzhaja. Cilj je, da se podvoji količina testa (beri - kako uro).
Testo damo na pladenj (s peki papirjem) in z vlečenjem oblikujemo v lepo štručko. Pokrijemo s cunjo in pustimo vzhajati še pol ure.
Pečico segrejemo na 220 stopinj. Po vrhu parkrat zarežemo z nožem in damo v pečico.
Pečemo 20-25 minut, pustimo da se ohladi (če želimo mehkejšo skorjo med hlajenjem pokrijemo s cunjo).
Pa dober tek!
Komentarji
Objavite komentar