No pa smo prišli do tretje verzije cheescake na tem blogu. In na mojo žalost najslabša 😕. Ampak vseeno bom recept napisal, ker je ideja za to verzija krepko drugačna. Prvi dve verziji sta v bistvu samostojni in imata že sami po sebi dovolj okusa. Tale verzija pa je drugačna - ima zelo nevtralen okus in se vidi, da je mišljeno, da se zraven servira nekaj sladkega - marmelada, žele ali kaj podobnega. Če to dodamo pa postane zelo dobra.
Podloga:
Podloga:
- 6 žlic masla
- 150g zdrobljenih piškotov (lebnitz)
- 70g rjavega sladkorja
- žlička cimeta
Polnilo:
- 600g skute (philadelphia)
- 4 žlice medu
- 4dl kondenziranega mleka
- žlica vanilije
- 30g moke
- 3 jajca
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Namastimo dno pekača za torto.
Zmešamo drobtine, maslo sladkor in cimet dokler ne dobimo enotne, rahlo pocaste zmesi. Razporedimo po dnu.
Pripravimo maso - v skledi najprej zmešamo med in skuto, dokler ne dobimo lepo gladko zmes.
Dodamo še kondenzirano mleko, vanilijo, moko in jajca ter temeljito premešamo.
Maso nalijemo v pekač in damo v pečico. Pečemo 40-50 minut.
Potem pečico ugasnemo, pripremo vrata in pustimo na toplem za še eno uro.
Čez noč pustimo v hladilniku. Serviramo.
Nasvet - definitivno je treba zraven servirati še marmelado ali pa kako dobro sadje.
Komentarji
Objavite komentar