Cheescake po ameriško

No pa smo prišli do tretje verzije cheescake na tem blogu. In na mojo žalost najslabša 😕. Ampak vseeno bom recept napisal, ker je ideja za to verzija krepko drugačna. Prvi dve verziji sta v bistvu samostojni in imata že sami po sebi dovolj okusa. Tale verzija pa je drugačna - ima zelo nevtralen okus in se vidi, da je mišljeno, da se zraven servira nekaj sladkega - marmelada, žele ali kaj podobnega. Če to dodamo pa postane zelo dobra.
Podloga:

  • 6 žlic masla
  • 150g zdrobljenih piškotov (lebnitz)
  • 70g rjavega sladkorja
  • žlička cimeta
Polnilo:
  • 600g skute (philadelphia)
  • 4 žlice medu
  • 4dl kondenziranega mleka
  • žlica vanilije
  • 30g moke
  • 3 jajca
Pečico segrejemo na 160 stopinj. Namastimo dno pekača za torto.

Zmešamo drobtine, maslo sladkor in cimet dokler ne dobimo enotne, rahlo pocaste zmesi. Razporedimo po dnu.

Pripravimo maso - v skledi najprej zmešamo med in skuto, dokler ne dobimo lepo gladko zmes.

Dodamo še kondenzirano mleko, vanilijo, moko in jajca ter temeljito premešamo.

Maso nalijemo v pekač in damo v pečico. Pečemo 40-50 minut.

Potem pečico ugasnemo, pripremo vrata in pustimo na toplem za še eno uro.

Čez noč pustimo v hladilniku. Serviramo.

Nasvet - definitivno je treba zraven servirati še marmelado ali pa kako dobro sadje.

Komentarji