Zadnjič je Eva v trgovini izbrala tortilje, tako da sem moral malo odprašit mojo mehiško kuhinjo. Kot ponavadi (noja saj itak objavljam samo tisto kar uspe :P ) je končni rezultat hitro izginil s krožnikov.
Sestavine (za 6 tortilj):
Mesni del:
![]() |
Edini preživeli primerek, ko sem se spomnil, da moram narediti še sliko... |
Sestavine (za 6 tortilj):
Mesni del:
- Telečji trakci (količinsko - trije narezani zrezki)
- Pol pločevinke rjavega fižola
- Približno pol tube paradižnikovega koncentrata
- Mešanica začimb za tacos (Kolinska)
- Sol in poper
- Dimljena paprika
- Pol velike rdeče čebule
Zelenjavni del:
- 3 veliki korenčki
- 2 bučki
- 1 velik por
- sol
- dimljena paprika
- pol sladke smetane
- malo sira
In še:
- 6 tortilj
- nariban sir
- dimljena paprika
Tu je potrebno malo vzporednega dela. V eni posodi pripravimo mesno omako, v drugi pa zelenjavno.
Za mesni del najprej na drobno sesekljamo pol čebule in jo na olju dušimo da postekleni in čisto malo porjavi. Dodamo trakce mesa, posolimo in malo zalijemo.
Ko se meso malo poduši (in dobi barvo), dodamo fižol, paradižnikov koncentrat in začimbe. Pokrijemo in dušimo toliko časa, da je meso mehko, omaka pa ravno prav gosta (recimo kot kak kečup).
Za zelenjavni del pa najprej na olju podušimo na tenko narezan por. Dodamo nakockano korenje in grobo naribano bučko. Posolimo, papriciramo in malo zalijemo. Pokrijemo in pustimo, da se poduši. Ko je zelenjava mehka dolijemo smetano in s pomočjo sira zgostimo.
Pečico prižgemo na 180 stopinj (+ ventilator).
V vsako tortiljo damo željeno količino mesnega nadeva, zelenjave ter naribanega sira. Zavijemo in damo na pekač s peki papirjem.
Povrhu izdatno posujemo z naribanim sirom (tako bodo tortilje ostale sočne namesto, da bi postale krhke) in dimljeno papriko.
Pečemo 10 minut, da se sir stopi.
Pa dober tek.
Komentarji
Objavite komentar