Spet ena okusna pita iz ta "okrogle" knjige (Donatella Neri - Slane pite in pogače). Malo dela je s testom in kockanjem korenčka, a končni rezultat je dobra samostojna (topla ali hladna) malica ali pa priloga.
Testo pripravimo na isti način kot pri piti iz sladkega krompirja.
Sestavine za nadev:
Testo pripravimo na isti način kot pri piti iz sladkega krompirja.
Sestavine za nadev:
- 2 tanko narezana pora
- 2-3 nakockani korenčki
- 500g skute
- 3 jajca
- 3 žlice zelišč (koriander, peteršilj, timijan)
- 60g parmezana
- sol in poper
In še 1 jajce ter 2 žlici mleka za premaz.
Ko imamo testo pripravljeno in v hladilniku, je novost to, da ga polovico damo (razvaljamo) na pekač, in potem v pečici pečemo 5-10 minut na 200 stopnij, pokrito s folijo in po možnosti obteženo s suhim fižolom. Potem folijo odstranimo in pečemo še 5 minut na 180 stopinj. Nadev torej stresemo na že pečeno dno.
V ponvi segrejemo olje in dodamo por. Dušimo 3-4 minute, nakar dodamo še kocke korenja. Dušimo še kake 5-10 minut, da je korenček še ravno malo hrustljav.
V veliki skledi stepemo 3 jajca, zelišča, skuto, sir in zelenjavo. Solimo in popramo ter dobro premešamo.
Nadev zlijemo v pekač s testom. Pokrijemo s trakci testa (glej prvo sliko za idejo) in premažemo z mešanico jajca in mleka.
Pečemo 30-40 minut na 190 stopinj.
Komentarji
Objavite komentar