Kremasta telečja rižota z zelenjem

Evo po dolgem času spet malo časa za kuhanje. Tole je bil prvi poskus "rižote v enem loncu", torej da se riž ne skuha posebaj ampak se kar zduši skupaj z rižoto. Rezultat je lepo kremasta jed, ki je tudi malo posebna (ker nisem imel korenja in graha, sem uporabil manj tipične dodatke :D).

Sestavine:

  • Telečji koščki (kot bi jih dobil iz 3 zrezkov)
  • 1 velik por (z nekaj zelenja)
  • 1 velika bučka
  • strok česna
  • 1 večji sladki janež (finoči)
  • Basamati riž
  • začimbe: sol, poper, malo sladke paprike, magic mushroom
Za začetek sesekljamo por in česen ter ju na olju popražimo da zadiši (klasični začetek :) ).

Dodamo meso in pustimo, da se malo zduši.

Ostalo zelenjavo pa obdelamo po okusu: bučke naribamo, janež drobno sesekljamo, liste pora pa narežemo na majhne trakce. Dodamo k mesu, malu zalijemo in začinimo.

Po kake 10 minutah brbotanja, vse skupaj še malo zalijemo in dodamo riž. Potem je pa vse odvisno od riža - gledamo, vsake toliko po potrebi še malo zalijemo in poskusimo če je riž kuhan. Potem pa redčimo / zgostimo do zaželjene konstitence in to je to.

Serviramo z naribanim sirom in dober tek!
 

Komentarji